Auto Verzekeringen

Auto verzekeringen iedereen die een auto heeft, heeft een auto verzekering nodig. Dit is minimaal een WA verzekering WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Als je toch nog iets meer bescherming wil bij een ongeval dan kun je bijvoorbeeld een casco verzekering nemen. Hierdoor ben je beter verzekerd wanneer je zelf onverhoopt een aanrijding zou veroorzaken. Hier kun je ook een diefstalverzekering bij nemen en dit het dan WA casco met aanvullend diefstalverzekering. Voor elke zekerheid die je wil betaal je natuurlijk meer, want het meeste betaal je voor een allrisk verzekering. Deze dekt alle risico’s in en word vooral gebruikt bij nieuwe auto’s sommige oudere modellen komen niet eens meer in aanmerking voor zo’n type verzekering. Vaak heb je nog aanvullende verzekeringen bovenop de autoverzekering. Zoals bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekering.

Autoverzekeringen belonen mensen die schade claimen door deze jaarlijks minder premie te laten betalen. En als je wel schade claimt dan gaat je premie het jaar erop omhoog. Een verzekerraar heeft er het meeste baat bij dat geen van zijn klanten ongelukken maakt, want dat kost de verzekeraar geld. En ongelukken kunnen zeer ingrijpende gevolgen hebben voor de betrokkenen.

Dus om de premie laag te houden en het verkeer veiliger te maken proberen verzekeraars dus met premievoordelen mensen ervan te weerhouden om roekeloos rijgedrag te gaan vertonen. Want dan moeten ze immers meer betalen voor dezelfde verzekering.

Auto verzekeringen kijk ook naar leeftijd, een jonge bestuurder betaalt voor dezelfde auto meer premie dan een oudere bestuurder. De premie van een verzekering word berekend onder meer door het gewicht van het voertuig.